Stresul ne afecteaza, si culmea e ca nu pe toate la fel. De ce? Pai, cercetatorii din Canada au efectuat un studiu conform caruia au ajuns la concluzia ca femeile care ocupa functii de conducere si sunt afectate de stres la serviciu prezinta un risc de doua ori mai mare de a dezvolta diabet, fata de cele care nu au fost avansate la locul de munca.

Fata de barbati, femeile reactioneaza adesea la stres alegand sa consume mai multe dulciuri si produse alimentare ce contin grasimi.
Acest studiu a fost realizat de catre oameni de stiinta de la Institutul de cercetari pentru munca si sanatate, avand scopul de a descoperi explicatii concrete pentru numarul tot mai mare de cazuri de diabet inregistrate in Canada.

Prin urmare, stresul la serviciu favorizeaza diabetul prin doua fenomene, respectiv perturbarea sistemului neuroendocrin si imunitar prin schimbarea comportamentului alimentar pentru a compensa consumul de energie.

Sub presiunea locului de munca, femeile isi schimba mai repede obiceiurile alimentare decat barbatii si prefera produsele pline de zahar si grasimi.
Astfel, daca sunteti stresate la locul de munca aveti foarte mare grija ce alegeti sa consumati pentru a nu va imbolnavi sau pentru a ajunge mai apoi sa suferiti de diabet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *