Avand in vedere diversitatile asociate cu umorul, cea mai amuzanta gluma pe care ai auzit-o este foarte diferita de cele pe care le-ai auzit pana in prezent. Au existat numeroase incercari de-a lungul anilor pentru a stabili care este cel mai amuzant banc, insa studiile par a se imparti din cauza a o serie de factori, cum ar fi cultura, sex sau varsta. Unii sunt de parere ca umorul fizic este mai superior, in timp ce altii se bucura de jocurile de cuvinte inteligente sau aluziile sexuale. Cea mai amuzanta gluma zisa unui copil de opt ani nu ar putea sa fie la fel de amuzanta pentru o femeie de 80 de ani, de exemplu, astfel ca devine destul de dificil ca o gluma sa fie numita cea mai amuzanta din lume.

Asadar, oamenii de stiinta au descoperit, in urma cercetatrilor, ca barbatii au tendinta de a se bucura de glume mai agresive, dar si de glume „murdare” care ofera referinte sexuale. Pe de alta parte, femeile sunt de parere ca o gluma buna inseamna un joc inteligent de cuvinte, iar copiii au tendinta de a se bucura de ghicitori sau umor fizic evident. Potrivit cercetatorilor, toti participantii la studiu au recunoscut umorul in urmatoarea gluma, ceea ce i-a determinat pe oamenii de stiinta sa ajunga la concluzia ca acest banc este cel mai amuzant spus vreodata.

Potrivit oamenilor de stiinta, acesta este cel mai bun banc

Doi vanatori din New Jersey se plimbau prin padure, atunci cand unul dintre ei a cazut intr-o groapa din pamant. Dupa cazatura, acesta parea sa nu mai respire si si-a dat ochii peste cap. Celalalt barbat, isi scoate telefonul din buzunar si suna la serviciile de urgenta.

„Prietenul meu e mort! Ce pot sa fac?”, operatorul raspunde- „Calmeaza-te. In primul rand, trebuie sa te asiguri daca sigur a murit.” Dupa o scurta pauza de liniste, se aude un sunet de pusca. Barbatul revine la telefon si spune: „OK, acum ce trebuie sa fac?”

Nu se stie cu siguranta daca acesta este cel mai bun banc din lume, insa a reusit sa amuze toate categoriile de varsta participante la studiu. Simtul umorului individual este modelat de experientele de viata si de personalitate, astfel ca intotdeauna va exista un elementt subiectiv care va determina care este cea mai amuzanta gluma.