Se apropie primavara si stim ca printre primele flori care o sa apara dupa ghiocei sunt papadiile. Apar peste tot, chiar si pe unde nu ne-am astepta, fiind considerata de gradinari chiar si o pacoste de buruiana.

Aceasta floare se mai numeste in functie de zona geografica buha, cicoare, crestatea, floarea-malaiului, flori-galbene, laptuca, lilicea, niparticli, papa-gainii sau chiar pui-de-gisca.

Este raspandita peste tot in lume, dar multi dintre noi nu stim cate beneficii ar avea pentru noi aceasta floare aparent banala.

Pot sa va spun ca am aflat ca de la papadie toata planta poate fi folosita in scop terapeutic. Asadar, tulpinile proaspete de papadie, acrisoare si zemoase, cate cinci-sase pe zi, consumate de catre voi, va pate ajuta in hepatita cronica si sunt benefice si diabeticilor, consumate cate zece pe zi, atunci cand papadia este inca inflorita.

Tulpinele de papadie, folosite in cure de cate 14 zile, atunci cand planta este foarte tanara, sunt recomandate oamenilor bolnaviciosi, vesnic obositi si abatuti.

Pe langa multe alte beneficii ale papadiei, nu trebuie sa uitam ca papadia contine, pe langa saruri minerale, niste substante curative si de sinteza extrem de importante pentru inlaturarea tulburarilor de metabolism.

Totodata, frunzele de papadie pot fi consumate cat sunt foarte tinere mai ales, in salata.  Gustul acestora este usor amarui, dar cu timpul intervine obisnuinta si nu veti mai observa.

Asadar, cand apare aceasta planta in gradina voastra nu va ramane decat sa o culegeti si sa o folositi atunci cand aveti nevoie pentru ce anume aveti nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *