Pentru ca nu contenesc sa contribuie la dezvolare, chinezii vin cu o noua imagine a cladirilor de tip zgarie nori. De data aceasta este vorba de acele bloguri de tip dulap, ce par facute din containere, cu module ce se pot schimba. Inovatia arhitecturala de asa anvergura le apartine in totalitate.

Penda este mai exact acea companie chineza care face lansarea pe piata arhitecturala a unui alt tip de bloc. Caracteristicile care definesc de altfel o astfel de cladire se refera la suprafata de 36 de mii de metri patrati, spatiu locuibil.  Ideea le-a venit ca incercare de a multumi gusturile si preferintele atat a constructorilor cat si a proprietarilor. Asadar, dincolo de faptul ca arata ca o casa de jucarie, se poate ulterior modela in functie de dorinte.

Si totusi, te vei intreba unde este stabilitatea unui astfel de loc. Carcasa de otel este cea care tine locul stabil necesar. E ca si cand ai construi un mulaj, ai face un suport pe baza caruia vin alte elemente ce iti completeaza viitoarea casa. Asa se poate explica acest tip de imobil, de vreme ce implica alegerea de catre orice cumparator a unui model anume ce se aplica casei.

Aceeasi completare vizeaza si prezenta de spatiu verde. Asadar, fiecare etaj intentioneaza sa dispuna de unul. De unde insa aceasta idee ingenioasa? Folosirea unor containere pe post de suporti pentru cladiri de locuinte vine ca necesitate de reconstructie a unor cartiere mai sarace din Mumbai. Aici cladirile sunt vechi, lipsite de confort si dotari.

Pentru a duce la bun sfarsit proiectul cu pricina se vor necesita in medie 2300 de cutiii dispuse intr-un bloc inalt, cu forma cilindrica. Planul este acela de a proiecta 2 astfel de cladiri, una cu 139 de etaje si a doua cu 78. Amplul proiect pare sa fie de incurajat, avand in vedere necesarul de locuinte insa si nivelul de trai al celor care urmeaza sa il locuiasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *