Ego-ul poate fi descris foarte simplu ca masca pe care o porti zi de zi. Adevarata ta persoana, ascunsa sub toate straturile pe care le-ai „pus” pe fata ta, isi doreste sa iasa la suprafata, insa ego-ul este cel caruia ii place sa mentina controlul in orice moment. Ego-ul nu isi doreste sa renunte la puterea pe care o are asupra ta, si din pacate, o multime de oameni nu se dau la o parte de domeniul egoismului din timpul vietii lor. Daca simti ca esti intr-o lupta continua cu propria ta minte, ego-ul ar putea sa se simta amenintat de sinele tau.

Ego-ul este raspunzator pentru actiunile negative

Ai adoptat un comportament auto-distructiv. In mod normal, gandurile de ura asupra propriei tale persoane sunt ceva obisnuit in mintea ta, si ai inceput sa apelezi la obiceiuri compulsive, cum ar fi fumatul sau bautul. Ego-ul apare dintr-un loc ascuns si intunecat din interiorul mintii tale, iar imblanzirea acestuia poate fi cea mai dificila sarcina cu care te vei confrunta pe parcursul vietii tale. Se teme ca nu va detine controlul pentru totdeauna, astfel ca ego-ul te mentine intr-o stare psihica scazuta. Astfel, daca ai inceput sa fii rezultatul unor obiceiuri distructive, inseamna ca ego-ul este cel care iti controleaza creierul.

Lipsa de incredere in tine in jurul altora. Ego-ul nu isi face de cele mai multe ori o intrare spectaculoasa; uneori, ii place sa adopte o atitudine mai subtila. Obiceiurile auto-distructive pot include si sentimentul de lipsa de incredere in propria persoana, insa acest lucru nu este atat de evident ca si fumatul sau bautul. Cu toate acestea, ego-ul este cel pe care poti sa dai vina pentru actiunile distrugatoare din viata ta, deoarece isi doreste ca tu sa te bazezi pe lucruri dinafara contiintei tale.

Realizezi ca esti o persoana care se plange intotdeauna. Ego-ul iubeste sa scoata partea negativa dintr-o anumita situatie sau dintr-o persoana, astfel ca va evidentia toate nenorocirile din viata ta de zi cu zi. Sa te plangi din cand in cand este ceva normal in viata, insa daca realizezi ca vezi tot timpul partea goala a paharului, inseamna ca esti condus de ego-ul tau interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *