Suntem cu totii, la un moment dat, predispusi la accidente. Ce poti face daca iti cade telefonul in apa? Ai crede ca sunt doua sanse, sa il inlocuiesti direct sau poate sa ai planul de rezerva daca ai o asigurare facuta pentru telefon.

Pentru cei care inca mai spera pentru ca gradul de umiditate ar putea fi mai mic si atunci ai putea sa iti salvezi telefonul fara probleme, iata ce poti sa faci:

Descompune telefonul

Desigur, dupa ce l-ai scos cat mai repede din apa trebuie sa ii scoti componetele. Asta ar putea sa impiedice ca picaturile de apa sa intre in toate orificiile, stopand posibilitatea ca circuitele sa fie afectate.

Mai mult, decat atat, ar trebui sa indepartezi atat bateria cat si ceea ce tine de casti, cartele de memorie si asa mai departe, expunand direct toate orificiile pentru a curata totul in urma ta.

Sterge cu spor

Se considera necesar sa indepartezi apa. Insa sa nu te gandesti ca un uscator este bun pentru ca aerul din acesta ar putea sa impinga picaturile de apa sau umiditatea din telefon catre zone mai extinse si nu faci niciun lucru bun. Pune telefonul si componentele sale intr-un prosop de bumbac foarte absorbant. De asemenea, si servetele de hartie sunt utile in acest sens.

Unii merg pe ideea de a tine telefonul intr-un vas cu orez pentru ca acesta absoarbe foarte bine si se umfla de la apa, salvand astfel telefonul. Nu ai nimic de pierdut din asta.

Testul, dupa 24 de ore

Vei fi nerabdator sa vezi daca telefonul cu pricina inca mai functioneaza. Specialistii recomanda sa nu te grabesti in a face asta. Plus ca imediat dupa ar putea inca sa se deschida insa la scurt timp circuitele sa fie afectate. Prefera sa astepti 24 de ore, timp in care lasi telefonul „la uscat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *