Poate ca nu te-ai gandit insa ceea ce tine de creier este de fapt ceea ce tine de interesantul cazului. Doar ca paradoxal creierul este la fel de important ca si inima, pentru a sustine viata. Descopera cateva din acele aspecte interesante despre propriul creier:

  1. Impulsurile nervoase pot circula cu o viteza extraordinara. Spre exemplu exista un impact estimativ de peste 270 km/h. Pana la urma daca ar fi fost un timp mai scurt si reactiile noastre ar fi la fel.
  2. Se asociaza adesea ideea de bec care se vine ca si gand al creierului. De fapt exista o corelatie in asta si anume faptul ca putem alimenta un bec si consumam sa spunem cat un bec de 10 watti.
  3. Creierul are nevoie in medie de 20% din oxigenul din organism. Nu ai crede asta despre el mai ales ca este atat de mic si insumeaza numai 2% din greutatea corpului. In plus, acesta este compus in mare parte din apa, asta insemnand 80%. Este extrem de important a se tine cont de asta, de vreme ce marea sa parte este doar apa.
  4. Se spune ca visam pe masura IQ-ului pe care il avem. Cu toate acestea nu putem spune ca daca nu ne vom aminti ce am visat inseamna ca stam prost cu nivelul de inteligenta. Asta pentru ca oricum visam foarte scurt, in medie cateva secunde, desi pentru noi este o traire intensa ce parca dureaza chiar si ore.
  5. Se spune ca starea de durere o putem controla mai cu seama blocand transmiterea de informatii catre creier. De fapt creierul nu simte durere ci are doar receptori si nervi cu care se incojoara, cei care coreleaza cu intreg organismul si fac ca starea de durere sa fie una debutanda in anumite situatii.

Pe cat de surprinzator pe atat de adevarat, creierul este complex si totusi mai mic decat ne-am fi asteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *