Aceste carti care urmeaza a fi prezentate mai jos merita a fi cumparate in format fizic si citite din scoarta in scoarta pana cand paginile acestora se vor face ferfenite, adica merita citite cu pasiune si dorinta de o lectura buna. Unele cati sunt frivole, fara valoare, treci prin ele atunci cand te afli in avion sau in autocar si apoi le uiti pe undeva atunci cand ajungi acasa.

Insa, exista un alt tip de carti pe care le cumperi in format fizic, le asezi pe rafturile bibliotecii si le citesti din nou si din nou, observand la fiecare lecturare ceva diferit si spectaculos fata de prima data cand le-ai citit. Acestea sunt acele carti care ofera inspiratie zi de zi. Trage pe tine o patura, ia cu tine ceva de rontait si intr-o dupa amiaza racoroasa si intunecoasa, in care se pare ca ti s-au inecat toate corabiile, pregateste-te sa citesti una dintre urmatoarele carti frumoase care te pot ajuta sa iti revii.

Pentru sensibili

A Tree Grows in Brooklyn de Betty Smith

Francie foloseste cartile pentru a evada  din mediul sau saracacios intr-un apartament  din Brooklyn. Mama acesteia castiga cea mai mare parte din banii cu care se descurca familia din joburile sale drept menajera in diferite case, iar tatal sau, un alcoolic, castiga si el cat poate dintr-un job in care face pe chelnerul cantaret.

Cartea intruchipeaza viata lui Francie inca din copilarie si pana in perioada in care devine adulta, intr-un mod care iti topeste inima, magic, intr-un fel in care numai romanele pot scoate in evidenta astfel de aspecte din viata oamenilor.  Pregateste-te sa plangi mult pana sa ajungi la finalul cartii.

Summer Sisters by Judy Blume

Cea mai potrivita carte despre prietenie a tuturor timpurilor, aceasta carte urmareste principalele personaje din adolescenta si pana in perioada in care ajung in cadrul vietii adulte. Aceasta lectura devine din ce in ce mai buna odata cu recitirea ei de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *