Atunci cand esti in cautare de un job pentru viitor si cand vrei sa iti gasesti un domeniu de munca in care s profesezi pe viitor, ar trebui sa ai in minte cateva intrebari. Carierele semnificative sunt semnificative doar daca indeplinesc ceva ce isi doreste o persoana pentru viitorul ei in campul muncii.

Acel „ceva” poate fi orice de la bani, statut in societate  si proprietati care duc la implinirea pe plan personal, si pana la completarea diferitelor sarcini si securitatea locului de munca. Este mereu mai bine de a adresa cateva intrebari atunci cand examinezi avantajele si dezavantajele diferitelor cariere semnificative, cum ar fi:

  • Cat timp iti va lua ca sa stapanesti bine acea cariera?
  • Cat de mult timp iti va lua ca sa avansezi pana intr-un rol de conducere?
  • Cat de importanta este o educatie superioara pentru acest tip de cariera?
  • Care sunt recompensele financiare, de termen scurt si de termen lung implicate in aceasta cariera?
  • Cat de mobila este alegerea acestei cariere? Sunt acele abilitati transferabile si catre alte tipuri de cariere?

Este mult mai intelept sa iei in considerare acesti factori, si mult mai multi de atat, atunci cand iei in considerare ceea ce este mai bine pentru o viitoare cariera pentru tine. Chibzuirea indelungata, o planificare ca la carte si implinirile sunt cele mai bune rute prin care poti ajunge sa fii implicat intr-o cariera pe termen lung care sa iti satisfaca fiecare nevoie, ami degraba decat schimbarea carierelor in mijlocul vietii si a trebui sa o iei din nou de la capat.

Exista o gramada de tipuri de cariere  deschide pentru discernamantul persoanelor. Carierele semnificative  exista in tot siul de zone si domenii. In functie de personalitatea indivizilor, alegerile in cariera pot include, insa nu sunt limitate, la o serie de mai multe domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *