Societatea in care traim face ca oamenii sa sufere din ce in ce mai multi de boli de ordin psihic. Astfel, stresul, anxietatea sociala si depresia sunt bolile caracteristice secolului XXI, asa ca este important sa cunoastem care sunt primele semne care ne spun daca suntem predispusi in fata unor boli de ordin psihic.

Specialistii de la o clinica de sanatate din orasul Constanta detaliaza care sunt primele simptome ale bolilor degenerative. Astfel, bolile psihice intra in categoria bolilor rusinoase, fiind catalogate ca boli ale oamenilor depravati. Creierul si activitatea cerebrala sunt acelea care ne desosebesc pe noi de restul speciilor de mamifere, insa atunci cand avem o problema de ordin psihic refuzam sa apelam la ajutor specializat, pe motiv ca reprezinta o mare rusine.

Chiar si asa, oamenii ar trebui sa inteleaga ca exista o diferenta intre psiholog si psihiatru. Psihologul e cel mai bun prieten al tau, care iti asculta probleme si iti ofera sfaturi, insa pe bani. Psihiatrul in schimb, este un medic specialist care se ocupa de tratarea persoanelor care sufera de boli psihiatrice. Ei bine, exista o multime de oameni care sustin ca nu sunt nebuni si de aceea nu au nevoie sa apeleze la ajutor psihiatric. Cu toate ca nu vrei sa ajungi la cabinetul psihiatric, o astfel de consultatie ar putea sa te linisteasca din punct de vedere sufleteste: in primul rand, daca intr-adevar ai o problema, specialistul iti ofera un tratament eficient. In al doilea rand, exista situatii in care afectiunea sa fie de alta natura, asa ca exista posibilitatea ca aceasta sa se poata rezolva pe alta cale.

Primele semne ale unui dezechilibru psihic reprezinta etapele in care boala isi face intrarea, astfel ca este nevoie de ajutorul unui specialist.

Simptome ale problemelor psihice

Exista cateva simptome care spun clar ca exista o problema de ordin psihic, iar netratate ar putea sa se ajunga la degradare mintala. Potrivit specialistilor, semnele care descriu o boala degenerativa ar putea consta in schimbari bruste de dispozitie- trecerea brusca de la o stare de fericire la una de tristete sau invers. Aparitia insomniilor sau schimbarea programului de somn in mod neintentionat. De asemenea, un alt simptom destul de frecvent este descris de pierderile frecvente de memorie si incapacitatea unei persoane de a-si aminti o serie de lucruri esentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *