Candy Crush este una din cele mai cunoscute aplicatii de joc din intreaga lume, fiind jucata de milioane de utilizatori la nivel mondial. Insa, stiai ca jocul Candy Crush poate avea unele afecte asupra starii tale de sanatate? Ei bine, se pare ca cel mai popular joc al anului este si foarte nesanatos, sa-i spunem asa. Un studiu realizat recent de catre Frans Folkvord- cercetator in stiinta comportamentala de la Universitatea Radboud, sugereaza ca jocurile legate de bomboane- cum este si Candy Crush- poate determina o crestere semnificativa a consumului de calorii la copii.

„Spre deosebire de televiziune- unde reclamele si show-urile de gatit ar putea sa ne  creasca pofta de mancare si sa devina o ispita culinara, pe Internet, publicitatea este amestecata cu alte tipuri de continut. Site-urile producatorilor de produse alimentare contin jocuri care ofera copiilor optiunea de a partaja jocuri cu partenerii lor”- sustine Folkvord.

Folkvord impreuna cu colegii sai au analizat efectele ascunse ale reclamelor alimentare, promovate de catre Candy Crush dar si alte jocuri similare, pentru a stabili comportamentul alimentar in cazul a 1000 de copii. Astfel, atunci cand luau o pauza de la joc, cercetatorii ofereau copiilor bomboane sau fructe.

Jocuri legate de alimente

Asadar, copii care au jucat jocuri legate de alimente au consumat cu 55% mai multe bomboane comparativ cu ceilalti. Acesti copii au mancat, in medie, 72 mai multe calorii, comparativ cu copiii ce faceau parte din grupul de control. Ce e mai rau este ca numai 6% din acesti copii si-au dat seama ca jocurile nu sunt benefice pentru ei.

„Copiii joaca un joc, li se face foame si doresc sa manance. Pe masura ce ciclul continua, copii nu reusesc sa invete ce tip de regim alimentar este si sanatos. Rezultatele studiului meu indica faptul ca aceste reclame si jocuri au o influenta extrem de mare asupra copiilor supraponderali” sutine Folkvord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *