O parte foarte importanta la locul de munca inseamna calitatile organizatorice pe care ar trebui sa le aiba orice angajat. Cand nu esti organizat pur si simplu te vei pierde in detalii, ajungi sa fii confuz si poate chiar sa nu duci la bun sfarsit ceea ce tine de deadline-ul unor proiecte. Nu tine numai de imaginea unui angajat ci si de faptul ca o companie are de pierdut din acest punct de vedere.

Iata cateva sfaturi din acest punct de vedere:

  • Organizeaza biroul. Exista un prost obicei de a pune lucrurile pur si simplu 30unele peste altele. Dar asta face ca mai tarziu jumatate din timpul de munca sa fie petrecut numai cautand ce anume ai nevoie la un moment dat. Pune totul in dosare, pune totul un clame si pe categorii. De asemenea, pune lucrurile la locul lor dupa ce le folosesti.
  • Organizeaza informatiile. Chiar daca vei considera ca vei indosaria totul sau vei arhiva – vei gasi sursa pentru asta la Anemonacom RO – trebuie sa ai in vedere faptul ca un stil haotic de a pune de la cap la coada toate informatiile inseamna de asemenea munca degeaba. Fie ca este vorba de dosarele in format digital sau nu prefera mereu sa ai o eticheta anume despre ce este mai urgent, ce este important sau mai putin.Exista tot felul de metode prin care sa personalizezi totul si sa organizezi spatiul si asta poate sa insemne un mod creativ de a pune totul la punct.
  • Organizeaza timpul. Nu numai la locul de munca ci pur si simplu tot timpul in viata ai nevoie de o buna organizare in ceea ce priveste timpul. Cu siguranta ca fiecare dintre noi a avut senzatia ca ziua e prea scurta; cu toate acestea nu poti sa schimbi numarul de ore dintr-o zi. Organizeaza totul; prefera sa iti stabilesti obiectivele de zi cu zi si fa asta cu regularitate, pentru a avea inca de la inceput de zi o perspectiva despre ce urmeaza sa faci de-a lungul zilei de munca.

Organizarea face ca in orice moment din viata ta sa iti fie mai usor sa muncesti sau sa duci la bun sfarsit un obiectiv. Este imperativ sa invatam sa ne punem bazele unui sistem propriu de organizare, chiar daca nu suntem experti in asta. Invatam de-a lungul timpului tot felul de lucruri asa ca sanse de a dezvolta un oareare sistem sunt; doar ca ai totusi nevoie de o minima baza in asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *