Probabil ca ai auzit ca o cafea poate deshidrata. Asta face ca apa din organism sa fie eliminata mai repede, de unde si sansele crescute de a suferi de caldura. este evident ca acest proces se intampla de fiecare data, doar ca acum pe timp de vara resimti si mai tare acest lucru.

De ce nu este indicat sa consumi cafea pe timp de vara

Cafeaua iti da energie insa este numai de moment. Asadar, vei resimti ca iti bate inima tot mai repede, dupa care acest ritm incepe sa scada. Astfel de fluctuatii nu sunt bune deloc, mai cu seama pentru ca iti afecteaza ritmul natural al inimii. Mai ales pentru o anume clasa de persoane consumul de cafea nu este prea indicat.

Afecteaza pielea? Poate ca este o ultima grija a ta insa trebuie sa stii ca prin scaderea cantitatii de apa din organism ai sanse sa pierzi si flexibilitatea pielii, cand aceasta se rideaza mai mult. Asadar. sunt favorizate ridurile, aspectul este unul mai tern deci consumul ar trebui sa vizeze o atentie deosebita fata de consumul de apa,  in paralel.

Starea de spirit este si ea schimbata cand vine vorba de consumul de cafea. Asta pentru ca poate ai senzatia ca iti este bine pe moment, de fapt te face mai agitat. Tine cont de faptul ca o cafea poate influenta nivelul de adrenalina si de cortizol.

Sunt numeroase motive pentru care cafeaua servita pe timp de vara nu este tocmai o placere. Astfel de efecte sunt cele care iti cam dau lumea peste cap, mai ales cand tu te lupti cu temperaturile destul de ridicate. Asadar, prefera sa iti cauti alternative, de la cafeaua cu gheata si pana la lipsirea acesteia din meniul zilei. Prefera mai degraba consumul de limonada de ce nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.