Au trecut vremurile cand a suna pe telefonul mobil costa o mica avere. Telefoanele portabile erau o noutate, preturile ridicate si din avantul de a impartasi mai tot ce fusese intr-o zi abonamentele au devenit rentabile.

Dar vremurile se schimba, competitia pe piata a fortat companiile de telefonie sa vina cu varietate de oferte astfel ca un client nou va avea dilema de a-si face abonament sau a cumpara o cartela. Iata cateva din lucrurile de care sa tii cont:

*Acces nelimitat- fie ca este vorba de internet, de minute de vorbit sau nu iti doresti sa ai disponibil oricand telefonul. Cu atat de multe aplicatii nici nu ai cum sa te ratacesti, insa atunci cand creditul disponibil de pe o cartela se termina e mai mult decat frustrare. Se poate sa fie o situatie urgenta, sa poate sa ai nevoie mai mult ca niciodata, sa faci o impresie, sa legi o prietenie si tocmai acest lucru devien un plus.

*Bugetul- un abonament necesita plata lunar astfel ca atunci cand nu ai un venit sigur nimic nu e sigur. Cartela e mai la indemana gandindu-ne ca vei consuma cat iti permiti. Si mai nou, cartelele au oferte complexe, de la acces la internet la posibilitate de a suna in strainatate.

*Telefoanele mobile- la achizitionare de abonament ai din start reduceri atractive la telefoane mobile. Si pe cat de atractiv pe atat de costisitor pe termen lung, caci exista acea clauza care te obliga sa ramai clientul lor pe un termen minim de luni.  In cazul in care te razgandesti nu numai ca vei fi nevoit sa platesti in avans vine si o penalitate adaugata pentru nerespectarea contractului.

Cu plusuri si minusuri, fie abonament fie cartela clienti exista. Desi  competitie acerba pe piata nimeni nu se plange de situatie. Ba din contra, si in castigul clientului mai mult decat pana acum retelele de telefonie te capteaza cu si mai multe oferte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *