Tuturor celor carora le place branza de orice fel, am vesti cat se poate de bune. Daca odata ce ati ajuns in Franta si ati degustat toate acele sortimente de branza adevarata, ca la mama ei, si v-ati indragostit de gustul si de aroma lor, acum este momentul sa doriti si mai mult si sa cumparati de fiecare data cand va aflati in supermarket o bucata de Brie sau de cas romanesc, de ce nu?

Se mai stie ca celor impatimiti de branza (branzarilor) li se poate parea greu sa se detaseze de ceea ce inseamna alimentul lor preferat, dar acum vestea senzationala care face titlurile articolelor din toata lumea sa izbucneasca tine de proprietatile anti-cancerigene ale acestui produs lactat. Daca nu te poti desparti de acea bucatica buna de Camembert nici macar in favoarea unui desert apetisant, cea mai buna noutate din lumea alimentatiei si a stiintei este aici pentru tine. Nici nu este nevoie sa faci vreun compromis si sa nu mai incluzi branza pe lista ta de cumparaturi.

Nisin – un bioprodus impotriva cancerului

Testele stiintifice initiale (binenteles, efectuate pe soareci, carora le place de asemenea branza) sugereaza faptul ca aecst aliment pe baza de lapte poate contine de fapt conservanti anti-cancerigeni si asta este un adevarat miracol pentru cei care cred in minuni. Chiar daca nu mai este Craciunul si mai sunt vreo 11 luni pana la urmatoarea sarbatorire, nu trebuie sa ne lasam intimidati. Lucrurile bune apar si in restul anului 😉

Dupa ce o cercetare a fost efectuata la Universitatea din Michigan, oamenii de stiinta au fost foarte increzatori in a sustine faptul ca acel conservant regasit in branza numit Nisin, s-a dovedit a reduce in mod considerabil dimensiunea unei tumori canceroase la soareci. Ei bine, daca asta nu te face sa sarbatoresti cu o buna bucata de branza gustoasa si mirositoare, atunci ce?

Se pare ca Nisin este un bioprodus al unei bacterii numite Lactococcus lactis​ care se regaseste in mod natural in mai multe dintre categoriile familiei de branza principale. Dupa ce rozatoarelor testate li s-a dat o buna doza de nisin la un interval de 9 saptamani, intre 70% si 80% dintre celulele canceroase au fost ucise. Poti citi mai multe despre Nisin, aici

Este normal ca nu se poate sa incerci doar cu branza sa ucizi cancerul, insa pana si cele mai mici ajutoare in acest sens conteaza foarte mult intr-o asemenea lupta. Te-ai razgandit in ceea ce priveste dieta cu branza sau tot nu vrei sa ii testezi efectele miraculoase?

Blogger: Oana M. Roman