Contrar cu ceea ce indivizii care apara dreptul oamenilor de a detine arme cred si sustin, nu toate armele sunt create in aceeasi masura si nu au cu toatele acelasi grad de pericol. Datorita unei combinatii de disponibilitate, portabilitate si uz penal urmatoarele cateva arme sunt printre cele mai periculoase din Statele Unite ale Americii.

Punand cap la cap datele despre armele de foc de la ATF, la fel ca si dosarele de omucideri de la FBI, am determinat tipurile de arme cel mai utilizate si cele mai des intalnite la scenele de crime sau folosite pentru omoruri.

Numerele sunt puternice. Potrivit datelor despre crime din 2012 ale FBI, aproape 70% dintre omucideri pentru care FBI-ul a gasit armele cu care s-au infaptuit crimele, au fost bazate pe folosirea unor arme de foc si a pistoalelor.

In timp ce FBI nu dezvaluie care anume arme de foc au fost cele mai des intalnite la locul crimelor, analizele ATF in legatura cu armele confiscate de la locul crimelor ne asigura o viziune mai exacta a ce fel de arme prefera sa foloseasca criminalii.

Populare printre proprietarii de arme de mana, pistoalele sunt caracterizate de tevile scurte si de declansatoarele scurte. Acestea sunt cele mai comune arme de foc care au fost colectate de la locul faptelor in cazul unor crime. Cu mai mult de 119, 000 de pistoale descoperite  in 2012 la scenele crimelor, acest model de mana detine un nefericit loc unu printre armamentele criminale.

Revolverele, denumite asa din cauza camerei speciale cu rotatie cilindrica a acestora, ocupa un bine meritat loc doi in topul celor mai periculoase arme din America.

Cateva aruncatoare de grenade, pusti si carabine detin de asemenea butoiase cilindrice rotative, insa termenul de „revolver” este in general utilizat pentru a descrie armele de mana. Modelele de revolvere includ mecanisme de tragere singulare sau cu dubla actiune, din care acesta din urma nu necesita o actiune separata de armare pentru a declansa focul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *