Cea mai noua strategie care se pare ca va prinde si la publicul roman este de a lua tineri liceeni sa lucreze in cadrul marilor companii, astfel incat o buna pregatire a acestora le poate asigura un viitor de succes.

Astfel de proiecte pe care le creeaza marile companii au la baza un exercitiu si un parteneriat intre mediul de afaceri si licee, incat aceste companii isi recruteaza din scoala proprii angajati motivati de reusita pentru a le aduce noi afaceri si contracte de milioane. Departamentele de resurse umane din cadrul acestor companii sustin ca oriunde se vede potential, acolo trebuie sa isi arate interesul, incat sa fie o situatie de win-win.

Beneficiul acestor parteneriate este sa ii pregateasca pe elevi pentru lumea afacerilor, pentru o meserie de viitor, incat acestia sa isi gaseasca satisfactie in munca pe care o vor realiza, evaluandu-si cerintele si capacitatile. Stabilitatea financiara este din nou un alt avantaj de care se bucura tinerii, astfel realizarea de proiecte in timpul vacantelor de vara reprezinta un real stimulent pentru adolescenti, deoarece acestia sunt platiti lunar pentru efortul depus.

Asa numitele „firme de exercitiu” se bucura ca au intervenit in ajutorarea tinerilor care isi doresc o cariera serioasa, incat cauta cele mai diverse meserii, de la contabil, manager, economist, si pana la patiser sau instalator. Rolul acestor proiecte este de a incuraja munca in echipa, increderea, de a dezvolta simtul practic, de a da o noua latura imaginatiei si de a-i supune pe elevi unei  competitii interne incat sa invete ca munca intotdeauna reprezinta un sacrificiu.

Cele mai multe programe soft sau aplicatii au avut ca debut participarea la aceste proiecte pe piata muncii, incat acei elevi cu potential au reusit sa creeze cele mai inovatoare produse in materie de tehnologie, care valoareaza de la mii de euro in sus, ajungand sa fie vandute si pe pietele internationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *