Recent, oamenii de stiinta au lansat un nou dispozitiv care se plaseaza pe nas si care poate rezolva una din cele mai mari probleme ale oamenilor: sforaitul. Airing este un mini dispozitiv care nu are tuburi si nici nu pare a fi vreo masca. Airing a aparut din dorinta oamenilor de stiinta de a rezolva problema oamenilor care sufera de sforait si apnee in somn.

Netratata, apneea poate provoca o serie de probleme de sanatate foarte grave, iar tratamentul standard pentru aceasta afectiune consta in ceea ce este cunoscut ca „presiunea continuu pozitiva in caile aeriene” sau CPAP. Asadar, dispozitivele CPAP pot atenua aceasta problema, dar aspectul sau poate determina ca cei care sufera de apnee sa renunte la utilizarea acestui aparat. In momentul de fata, CPAP este o masca de oxigen care se monteaza pe fata, iar acest lucru inseamna ca este foarte inconfortabil pentru pacientii care isi doresc sa isi trateze afectiunea de apnee.

Asadar, gadgetul Airing isi propune sa schimbe acest lucru cu un design revolutionar care va functiona la fel de bine ca orice dispozitiv CPAP, dandu-le pacientilor libertatea dupa care tanjesc atat de mult timp: nu este o masca greoaie si inconfortabila.

Dispozitivul Airing este format din doua tuburi de mici dimensiuni care intra in nas, dar si din duze de inspirat si expirat. Autonomia dispozitivul este de pana la opt ore, deci suficient de mult pentru ca un pacient sa poata sa aiba parte de un somn linistit si normal.

Ce este apneea?

Apneea obstructiva de obicei este cauzata de un blocaj al cailor respiratorii si reprezinta intreruperea respiratiei in timpul somnului. Este o afectiune destul de grava si poate pune viata in pericol mai mult decat se crede. In general, oamenii care sufera de apnee in somn sunt persoanele supraponderale, hipertensive, cei care sforaie foarte tare, dar si cei care au anumite probleme la nivelul nasului, a gatului sau a altor parti ce tin de caile respiratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *