Pentru fiecare dintre noi copilul este o persoana mai mult decat importanta. Ne dorim sa facem astfel incat sa ii oferim copilului cele mai frumoase lucruri si ne dorim ca ei sa fie mereu bine.

De asemenea, nu trebuie sa uitam de faptul ca bebelusii sunt foarte vulnerabili si ca nu stiu ce inseamna pericolul. Inca de cand sunt foarte mici copii sunt invatati ca mama sa ii protejeze tot timpul si sa ii apere de orice pericol.

Totusi, se intampla de foarte multe ori ca micutii sa faca exact opusul a ceea ce ii spun parintii sa nu faca. De exemplu, daca tu ii spui sa nu inchida usa, el o va deschide sau daca nu ii dai voie intr-un dulap, cu prima ocazie il va deschide. De ce se intampla aceste lucruri? Este clar ca micutii sunt foarte curiosi pentru ca nu stiu ce inseamna anumite lucruri. Asa se face ca de multe ori copii sunt in pericol.

In continuare vom vorbi despre ceea substantele toxice cosumate de catre copii. daca aveti un copil in casa sigur stiti ca trebuie sa aveti grija ca aceste substante sa nu fie la indemana copilului pentru ca pot fi extrem de periculoase.

Daca observati ca micutul dvs. tocmi a luat o inghititura de dtergent de vase sau de orice alta substanta toxica ce trebuie sa faceti? Iata care trebuie sa fie reactia ta in acest caz:

In primul rand trebuie sa ai grija ca micutul tau sa indeparteze substanta toxica. Daca are pe haine schimba-l repede ca sa nu isi bage in gurit. Daca a inghit substanta scoate-i din gurita ce a mai ramas din substanta si pastreaza-o pentru ca medicii sa o poate identifica. Nu uita sa apelezi la 112. Este foarte important sa faci acest lucru,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *