Cand te gandesti la o vacanta la plaja, de obicei te imaginezi intins pe un sezlong captand temperaturile tropicale, simtind in acelasi timp nisipul printre degetele de la picioare. Dar ca majoritatea persoanelor, nu esti una care agreeaza foarte mult nisipul. Suntem mereu bombardati cu imagini cu plaje de nisip la ocean pe calendare, site-uri de calatorii, insa exista o alternativa pentru plajele cu nisip.

Plaja de scoici, Australia

Aceasta plaja din partea de vest a Australiei este compusa in totalitate din mici parti de scoici, dandu-i o tenta roziatica intregii plaje si facand-o una din cele mai frumoase plaje de pe fata pamantului.

Plaja Durdle Door Beach, Dorset, Anglia

Plaja Duldle Door este compusa din pietre foarte mici, din punct de vedere stiintific plaja este alcatuita din argila, si desi se aseamana foarte mult cu o plaja de nisip este total diferita.

Plaja Sarakiniki, Milos, Gregia

Grecia este cu siguranta tara cu cele mai frumoase plaje din lume insa plaja Sarakiniko este una neobisnuita deoarece este formata in totalitate din roca vulcanica de culoare alba, dandu-ti impresia ca pasesti pe luna. Pe langa faptul ca este una din cele mai fotografiate locuri de pe Pamant, numarul turistilor care aleg sa vada acest loc este unul destul de mic.

Plaja de sticla, Glass beach, Fort Brag, California

Zicala „Gunoiul unuia, comoara altuia” ar fi cel mai potrivit mod de a prezenta aceasta plaja. De multi ani locuitorii din orasul apropiat au devarsat gunoaiele in aceasta zona, fiind declarata ca groapa de gunoi. Dupa ani intregi in care zona a fost curatata, a ramas un strat impresionant de sticla de diferite culori, curatata de apa marii. Plaja a fost deschisa turistilor, insa majoritatea au inceput sa ia suveniruri de sticla, facand astfel ca plaja de sticla sa dispara incet, incet.

Daca simti ca ai calcat pe prea mult nisip in viata ta si ai nevoie de o schimbare poti vizita una din aceste plaje unice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *