Vorbitul in public este o provocare uriasa. Insa cu siguranta poate fi depasita, ba chiar poate deveni ceva care sa iti placa, asta daca vei urma cateva trucuri de vorbire pe care le voi impartasi in cele ce urmeaza.

Gaseste-ti un idol

Binenteles ca nu poti vorbi ca Tony Robins sau ca Martin Luther King. Stilurile lor de vorbire sunt diferite de ale oricui altcuiva. Si totusi, atunci cand incerci sa devii un mai bun speaker, trebuie sa iti iei ca idol niste personalitati bune la asa ceva, dar care se potrivesc cu stilul tau de vorbire de acum. Cauta sprijin, directie si idei la speakerii care sunt mult mai buni decat tine, pe care ii admiri si de la care vei avea multe  de invatat.

Intalneste persoane straine

Inainte de a vorbi in fata cuiva, intotdeauna este bine sa te intalnesti si sa vorbesti cu cat mai multa lume care face parte din audienta ta, pe cat posibil. Prin aceasta actiune, poti transforma dintr-o multime de fete straine in cateva fete familiare asupra carora iti va veni mai usor sa iti indrepti privirea in timpul speech-ului tau.

Aceste persoane cu care ai apucat sa socializezi sunt cele care iti vor fi sprijin si vor fi si mai entuziaste in timpul discursului tau. Acestea sunt persoanele catre care te vei indrepta atunci cand vei avea nevoie de suport si atunci cand vei incepe sa te simti putin emotionat si vei avea nevoie de un impuls.

Foloseste-te de maini

Inchipuie-ti o poza facuta in urma consecintelor unui dezastru. Vei vedea o gramada de oameni care se imbratiseaza si care se sprijina unul pe celalalt.

Atunci cand trecem printr-o situatie care ne provoaca, tanjim dupa apropierea umana, iar a sta in fata unei multimi pentru a spune cateva cuvinte este cu siguranta o situatie provocatoare.

Daca te vei simti depasit de situatie sau speriat putin, foloseste acest truc: pocneste-ti degetele sau atingeti mainile usor. Acestea sunt metode subtile, dar eficiente, de a te linisti pe tine insuti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *