Sony lanseaza o companie prin care isi doreste sa produca drone, intr-un parteneriat cu o companie care se ocupa de vehicule autonome- ZMP. Noul producator de drone- Aerosense- va avea la baza imaginatia celor de la Sony, sistemele de detectare si tehnologia de retea de la smartphone-urile sale, in scopul de a crea o drone aeriene pentru intreprinderi care vor si capabile sa supravegheze anumite zone.

ZMP va oferi pentru acest proiect tehnologia de care Sony va avea nevoie, pentru a determina ca aceste drone sa zboare. Sony nu va vinde dronele, insa le va inchiria pentru masurare, topografie, obervare si control.

Dronele mari, capabile sa transporte fotografii de inalta calitate dar si echipamente video, s-au dovedit a fi foarte utile in industria filmelor si a televiziunii. Cu toate acestea, utilizarea dronelor in alte industrii, cum ar fi cea de constructii sau in zonele mai putin accesibile, este inca in faza incipienta.

Se asteapta ca dronele sa inregistreze una din cele mai mari cresteri in ceea ce priveste electronicele, pe masura ce senzorii si tehnologia necesara pentru a sustine un zbor au devenit mai accesibile, determinand ca acestea sa devina dispozitive viabile atat pentru afaceri cat si pentru consum.

Legislatia asupra utilizarii dronelor a tinut pe loc dezvoltarea acestor dispozitive

Numai in Marea Britanie, o drona nu are dreptul de a zbura pe o raza mai mica de 50 de metri fata de cladiri sau la mai putin de 150 de metri de suprafata solului. Drona va trebui sa zboare la cel mult 500 de metri fata de cel care o controleaza si nu va putea sa fie scapata din vedere.

In Statele Unite, unde Amazon dar si alte companii isi doresc sa dezvolte tehnologia dronelor pentru servicii de livrare, normele care reglementeaza zborul dronelor sunt in curs de revizuire de catre Autoritatea Federala a Aviatiei (FAA). O multime de medicamente au fost livrate cu succes la o clinica de la distanta cu ajutorul unei drone care se afla in faza de testare aprobata de catre FAA.

Sony isi doreste ca aceasta companie care va proiecta drone va putea fi mai utila in sectorul industrial, in competitie cu Yamaha sau alte companii japoneze,dorindu-si sa se dezolte mai mult decat compania australiana Flirtey- care astazi cuprinde scena mondiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *