Daca ai detinut vreodata un smartphone pentru mai mult timp, probabil ca ai observat ca incepe sa faca probleme in ceea ce priveste bateria. Insa, din cauza ca traim intr-o societate bazata pe consum, nu mai reparam lucrurile vechi, ci preferam sa le schimbam cu totul. Cu toate ca bateria este un lucru ieftin si usor de schimbat, trebuie sa ne luam o serie de masuri preventive.

Mituri legate de bateria telefonului

In primul rand, producatorii ne spun ca trebuie sa folosim incarcatorul original pentru a incarca bateria telefonului- FALS. Ei bine, cu toate acestea, nu scrie nicaieri ca un charger de la un alt producator poate face rau- este o solutie mai ieftina. Bineinteles, nu trebuie sa cumperi incarcator de la chinezi pentru ca exista posibilitatea sa iti strici telefonul, dar daca detii un smartphone Samsung si folosesti un incarcator HTC nu vei avea nicio problema- atata timp cat charger-ul este original. Atunci cand vine vorba de utilizatorii de iPhone lucrurile sunt putin mai complicate: bateria nu poate fi schimbata iar telefonul trebuie sa fie incarcat neaparat. Te sfatuiesc sa cumperi un charger original Apple, pentru ca nu ar fi indicat sa strici un telefon de sute de dolari cu o piesa contrafacuta de 5 dolari maxim.

Nu trebuie sa iti inchizi telefonul- FALS! Smartphone-ul, la fel ca si laptop-ul sau PC-ul, are nevoie de o pauza, astfel ca o inchidere totala odata la ceva timp este indicat. Lasa, telefonul inchis vreme de cel putin 5 minute si vei descoperi ca dupa ce il deschizi, gadget-ul tau va functiona mai bine.

Incarca-l numai atunci cand nu mai ai deloc baterie- FALS! In mod interesant, o baterie cu o viata intre 20 si 80% este cea mai ideala situatie, astfel ca ar fi mai indicat sa incarci bateria inainte ca telefonul sa se inchida. Un mit destul de vechi sustine ca telefonul trebuie sa se inchida pentru a face prima incarcare- sau formatarea telefonului- lucru care nu este deloc adevarat. Incarca-ti telefonul oricat de des iti doresti. Tehnologia este de partea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.