Unde ai putea sa fugi vreme de un weekend, pentru a uita de grijile si stresul dintr-un oras superaglomerat? De la peisajele alpine ce se intind in Europa si pana la orasele vechi englezesti, exista mii de locuri si destinatii de vis, care descriu locuri parca ireale si care au posibilitatea de a te face sa te simti excelent.

Cele mai frumoase destinatii turistice din Europa

O calatorie pentru a te bucura de campurile de lalele din Olanda poate fi o idee perfecta, deoarece vei avea ocazia sa savurezi pe deplin nuantelele vibrante de rosu, albastru, roz si galben- care par a fi scoase direct dintr-o carte de colorat. Istoria lalelelor din Olanda este destul de lunga: acestea au fost importate in secolul XVI, unde au crescut si au uimit intreaga lume. Cele mai populare campuri de lalele se afla localizate in Olanda de vest, intre orasele Leiden si Den Helder.

Poate ca esti pasionat de arhitectura si iti doresti sa savurezi pe deplin o constructie perfecta. Ei bine, in acest caz, ai putea sa vizitezi Barcelona si sa tragi o fuga pana la Sagrada Familia. Un monument construit in stil gotic, care este plin cu povesti, spirite si secrete. Realizata de catre unul din cei mai faimosi arhitecti ai Spaniei, Antoni Gaudi, Sagrada Familia este monument istoric UNESCO, constructia sa incepand in anul 1882, fiind nefinalizata nici pana in prezent. Arhitectii sunt optimisti si spera ca aceasta constructie sa fie gata pana in 2026.

Lacul Leitisvatn din insulele Feroe ar putea fi o destinatie ideala daca esti iubitor de natura dar si de aspecte naturale mai putin obisnuite. Cu o lungime mai mare de 6 km, acest lac este cel mai mare din insulele Feroe si pare a fi o iluzie optica: lacul pare a se afla la sute de metri sub apa marii, oceanul inconjurand din trei parti marginile lacului. Insa, specialistii au demonstrat ca lacul se afla la o altitudine de 30 de metri fata de nivelul marii, existand si o stanca intre lac si mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *